lørdag den 24. januar 2015

Æblekage med farintopping


Når det ser sådan her ud udenfor må man ha' kage. Og det blev til en æblekage toppet med farin.

100 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
250 g hvedemel
1 1/2  tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
ca. 11/2 dl mælk
3 æbler

100 g brun farin
50 g hvedemel
50 g smør
1 spsk kanel
Tænd ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker sammen. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen og rør det i skiftevis med mælken. 
Beklæd en form (30 gange 20 cm) med bagepapir og hæld dejen i.  
Skær æblerne i tynde skiver og læg dem på dejen. Smuldr farin, hvedemel kanel og smør sammen og fordel det på kagen. 
Bag kagen i ca. 45 minutter. 
Hvis kagen ikke skal spises samme dag, har den bedst af at blive pakket i en plastikpose. Der holder den sig rigtig godt, hvis du kan holde dig fra den.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar