Hvis du fulgte mit råd fra sidste uge! og lavede en stor portion kødboller, skal du kun sørge for dejen nu. Alternativt kan du komme en dåse tun og tynde skiver løg på.
Pizzadej
15 g gær
150 ml vand
2 spsk olie
½ tsk salt
1 tsk eddike
ca. 250 g pizzamel f.eks.
fra Aurora
Tomatsovs af: 1 fed hvidløg,
1 spsk løg, 2 spsk tomatpure, 50 ml rødvin, 1 tsk oregano, sukker, salt og
peber.
Fyld
½ portion kødboller (opskrift herunder)
50 g revet ost
Krydderurter eller salat til
pynt
Rør gæren ud i lidt af
vandet. Tilsæt resten af vandet, olie, salt og eddike. Ælt mel i til dejen
slipper skålen. Lad dejen hæve overdækket og lunt i 45 minutter. Ælt dejen
igennem og rul tyndt ud og læg den på en bageplade.
Hak hvidløg og løg og svits
det i en gryde med tomatpure. Hæld rødvin på, lad det bruse op. Kog ind og smag
til med oregano, sukker, salt og peber.
Smør tomatsovesen ud på
dejen, fordel bollerne på og drys ost over.
Bag pizzaen i ca. 8 minutter
ved 275 grader. Pynt med friske krydderurter eller salat.
Kødboller
500 g hakket oksekød, gerne
med max. 5% fedtindhold
50 g hakket løg
1 æg
1 spsk hvedemel
Salt, peber
Bouillon til kogning
Hæld kødet i en skål. Pil
løget og hak det fint. Ælt kød, løg, æg og hvedemel sammen og krydr godt med
salt og peber. Var bouillon op i en gryde. Form farsen til små boller med en
teske og kog dem i bouillonen. Afkøl dem og frys dem ned du ikke skal spise
indenfor de næste par dage.
Hvor lækkert med kødboller på pizzaen. Det skal helt sikkert prøves.
SvarSlet