1dl vand
1 dl/ 85 g
grødris
5 dl
let- eller sødmælk
1 vanillestang
1 knivspids salt
100 g
mandler
1spsk florsukker
2½ dl piskefløde
1 glas kirsebær
2 tsk kartoffelmel 2 spsk vand
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Hæld risene i og
rør rundt i dem til de har suget væsken. Hæld mælken i og rør i gryden til
mælken koger. Skrab kornene ud af vanillestangen og læg kornene til side til
senere. Tilsæt den flækkede vanillestang og skru ned for varmen. Lad grøden
koge færdig under låg i ca. 40 minutter. Rør i grøden undervejs. Tag låget af
og lad det simre videre i 5 minutter. Smag til med en smule salt og køl grøden af.
Smut og hak mandlerne groft. Smag grøden til med vanillekorn
og sukker. Pisk fløden til skum og bland den og de hakkede mandler i den kolde
grød.
Varm kirsebærrene op. Rør kartoffelmelet ud i det kolde
vand. Fjern kirsebærrene fra varmen og hæld stivelsen i under omrøring, til kirsebærsovsen
har den ønskede konsistens.
http://www.voresmad.dk/Opskrifter/Hele_kogebogen/R/Ris_a_la_mande_med_kirsebaersauce.aspx#.UrlSZfsdink
Ingen kommentarer:
Send en kommentar