-Brug kolde bageplader hver gang du sætter et nyt hold kager
over.
-Når kagerne kommer ud af ovnen, skal de vippes over på en
rist. Men vent med at tage kagerne af bagepapiret før de er afkølet let. Ellers
risikere de at knække.
-Brug de bedste råvarer du har råd til at købe. Margarine
kommer ikke til at smage som smør, fordi man former det til en småkage.
-Hvis du gerne vil stikke dine kager ud med en udstikker,
skal dejen være fast (med mere mel) og gerne uden nødder.
-Når du støder dine krydderier selv, smager de af meget mere
end dem man køber stødte.
-Brug din kaffekværn til at støde kanelstænger, nelliker, kardemomme.
-Du kan fryse din dej ned i ruller og gemme den i op til 2
måneder i fryseren.
-Opbevar kagerne i dåser. Men læg først låg på når kagerne
er helt afkølede.
Peanutbuttersmåkage med chokolade
TID: CA. 1 TIME OG 30 MIN. INKL HVILETID OG BAGNING
CA. 40 stk.
Chokoladen kan undlades
Nem
50 g blødt smør
75 g crunchy peanutbutter/ jordnøddesmør
125 g sukker
150 g mel
50 g chokolade til pynt
Rør smør, peanutbutter og sukker sammen. Ælt mel i. Form dejen til to ruller, pak dem i film og sæt dem i køleskabet til de er gennemkolde. Det tager i ca. 45 minutter. Skær kagerne i tynde skiver, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader. Afkøl kagerne på en rist. Smelt chokoladen over vandbad og dyp kagerne i chokolade. Lad dem tørre.
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Opskrift og tekst har været bragt i Flensborg Avis den 27. november 2015
Ingen kommentarer:
Send en kommentar