Her har man brug for en kødhakkemaskine med et specielt
lille jern, som kører dejen ud i stjerneform. Alternativt kan dejen formes til
kugler der trykkes flade med en gaffel.
Portionen giver cirka to bageplader
TID: CA. 1 TIME OG 30 MIN. INKL HVILETID OG BAGNING
185 g smør
100 g sukker
100 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
Kornene fra ½ vaniljestang
275 g hvedemel
1 æg
Hak smørret ned i en skål. Hæld de tre slags sukker,
vaniljekorn og mel i skålen og smuldr dejen sammen med fingrene. Saml dejen med
et æg. Del dejen i tre stykker og læg dem på køl i en halv time. Kør dejen
gennem kødhakkemaskinen og for længderne til kranse. Læg dem på en bageplade
med bagepapir og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader. Afkøl på en rist.
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Tekst og foto har været bragt i Flensborg Avis den 27. november
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Tekst og foto har været bragt i Flensborg Avis den 27. november
Ingen kommentarer:
Send en kommentar