lørdag den 19. december 2015

Lam med julekrydret tomat- og spinatsovs

Skøn lammeret med bønner

TID: 1 TIME
I stedet for bønner kan man servere stegte kartofler til.

600 g lammekrone, eller cirka 3 ribben til hver
1 løg
fedtstof til stegning
2 dåser flåede tomater
1 dåse blandede bønner
200 g frossen spinat
1 tsk stødt ingefær
2 kapsler kardemomme
5 nelliker
1 lille stang kanel
1 tsk stjerneanis
salt, peber
tilbehør yoghurt 10%

Tænd ovnen på 200 grader. Skær lammekronen i stykke med 2-3 ben. Brun kødet på en pande i en blanding af smør og olie. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfast fad og steg kødet i ca. 25 minutter.
Pil løget og skær det i små terninger. Steg løget i lidt fedtstof i en rummelig pande. Hæld tomater, bønner, spinat og alle krydderierne over. Varm igennem og skru ned for varmen. Lad det simre i 20 minutter. Smag til med salt og peber. Skær kødet ud og server det med tomatsovsen og yoghurt.

FOTO: Martin Tanggaard til Ugebladet SØNDAG


Ingen kommentarer:

Send en kommentar