Ungarerne spiser primært kød, og salaten
er ofte bare nogle syltede agurker, tomat eller peberfrugter. Der
er mange sammenkogte retter, og ungarerne bruger ofte kød blandet med kål, løg,
tomater og peberfrugter.
Den røde paprika kom til landet med
tyrkerne i 1500- og 1600-tallet, og er blevet den mest ungarske af alle
krydderier. Paprika ligner chili, men er ofte sød og mildere.
Den ret vi kender som gullasch er en
paprikakrydret kødsuppe i Ungarn. Gullasch hedder paprikás eller pörkölt og
findes med både kød og fisk. Den bliver ofte serveret med spätzle.
Gullasch
1 time
Nem
God til mange
Brug gerne lige dele magert og fedt gullaschkød
2 spsk hvedemel
1 spsk paprika
600 g oksekød, gerne skåret i store tern
til gullasch
3 løg
olie til stegning
1 dåse flåede tomater
1 dåse tomatpure
5 soltørrede tomater
300 ml vand
1 squash
250 g champignon
salt og peber
100 g ungarsk pølse
tilbehør spätzle, kartoffelmos eller
ris
Salt, peber
Bland mel og paprika og krydr med salt
og peber. Vend kødet i melet. Pil løgene og skær dem i tynde både. Var olie i
en rummelig gryde. Brun løgene. Tag dem op og kom kødet i gryden. Vend det
rundt i 5 minutter. Hæld løgene tilbage i gryden og hæld dåsetomater, tørrede
tomater og vand på. Varm op og skru ned for varmen. Rengør grøntsagerne og skær
dem i mindre stykker. Hæld dem i gryden. Skær pølsen i tynde skiver og hæld dem
ligeledes i gryden. Læg låg på og lad det simre. Smag på kødet efter cirka 30
minutter. Er kødet mørt, er det færdigt. Smag retten til med paprika, salt og
peber. Tilbered spätzle og server til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar