mandag den 16. marts 2015

Frikadeller med spicy agurkesalat






Ikke så meget snak, blot en god ret. 

Frikadellefars
1 fed hvidløg
1 lille løg
500 g hakket kalv- og flæsk
1 æg
1/2 dl mælk
1 spsk mel
1 tsk stødte koriander
salt, peber

Ris til 4 personer

½ agurk
2 gulerødder
1 peberfrugt
2 spsk eddike
1-2 tsk sukker
2 spsk soja
1 tsk friskrevet ingefær
1 tsk tørret chili eller en ½ frisk chili
salt, peber
koriander og peanuts

Hak løg og hvidløg fint og rør det i kødet med æg, mælk, mel og koriander. Krydr med salt og peber. Form farsen til frikadeller og steg dem i fedtstof på en pande.
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Skær agurk, gulerødder og peberfrugt i strimler. Rør eddike, sukker, soja, ingefær og chili sammen og krydr med salt. Vend grøntsagerne i eddikedressingen og server med ris og frikadeller. Pynt med koriander og peanuts.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar