Bare for at komme misforståelser i forkøbet: Benløse fugle er Rouladen på tysk, og det har intet at gøre, med det vi kalder roulade på dansk.
Dagens ret er en klassiker i juleforklædning. Spis mos til.
Det kan bedst betale sig at købe et helt stykke
okseklump og selv skære det i skiver.
500 g tynde skiver okseklump
100 g
bacon
2 stilke rosmarin
4 grene timian
Salt, peber
1 løg
2-4 æbler
Smør til stegning
2 dl rødvin
Vand
Bank kødet fladt. Skær bacon i store
terninger. Rul kødet om en terning
bacon, lidt rosmarin og timian. Krydr med salt og peber. Luk med kødnåle
eller snor. Pil løget og skær det og æbler
i både. Svits resten af bacon og løg i smør.
Kom kødet i gryden og brun det. Hæld æbler
og rødvin over. Hæld vand på så det
netop dækker. Lad det simre i ca. 1 1/2 time. Smag til med salt og
peber. Pynt med friske krydderurter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar