Torsdag den 19. december
Her har julemaden fået et twist, men der er faktisk bare tale om en flæskestegssandwich, som vi har serveret i friskbagte brød med gremolata og
rødkålssalat til.
1½ kg nakkekam
4 stilke timian
1 spsk salt
1 løg
1 porre
2 gulerødder
1 persillerod eller stilkene fra persillen til gremolataen
Smør og olie til stegning
1 mørk øl
7½ dl mørk øl f.eks. Leffe Brune
½ l bouillon
Tænd ovnen på 130 grader. Dup kødet tørt. Nip bladene af
timianen. Gnid stegen i salt og timian og lad den trække i 30 minutter. Pil
løget og skær det i kvarte. Rengør grøntsagerne og skær dem i skiver. Brun
stegen i olie og smør. Tag stegen op og brun grøntsagerne. Læg stegen ned til
grøntsagerne, hæld øl og bouillon over og lad det varme op til kogepunktet. Sæt
gyden i ovnen og lad den stå i ca. 2½ timer til kødet er helt mørt. Hæld
kogelage over stegen hver halve time og vend den et par gange i løbet af
stegetiden.
Gremolata
Saltmandlerne smager skønt alene eller blandet med
krydderurter til en herlig gremolata.
75 g
mandler
2 spsk vand
2 tsk salt
10 stilke persille
Skal af ½ appelsin
2 spsk appelsinsaft
1 tsk eddike
3 spsk olivenolie
Salt og peber
Rist mandlerne på en tør pande til de tager farve. Drys salt
over og hæld straks vand på. Rist mandlerne i yderligere 5 minutter over svag
varme. Afkøl mandlerne. Rengør persillen og dup den tør. Pil bladene af. Hak
mandler, persille og appelsinskal. Rør appelsinsaft, eddike og olie i og smag
til med salt og peber.
Grov rød salat
½ rødkål
1 spsk salt
2 spsk eddike
3 spsk olivenolie
1 tsk sennep
Friskkværnet peber
100 g
feldsalat
Skær kålen i meget tynde strimler. Knug den i salt. Rør
eddike, olivenolie og sennep sammen og krydr med peber. Vend kålen i
dressingen. Rengør feldsalat og dup den tør. Vend feldsalat i kålen lige før
servering.
Også i dag er opskrift og foto lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK.
Også i dag er opskrift og foto lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar