Der er blevet prædiket længe over det tema, så vi kan ikke komme udenom, at vi ska' ha fisk i pinsen. Denne opskrift er nem og kan også laves i mindre portioner end en hel lakseside.
1 fennikel
1 stort bundt dild
1 dl pernod
1 lakseside med skind
Salt og peber
Vask fennikel, skær den i tynde skiver og læg dem i en bradepande. Læg dildstilke sammen med fennikel. Hæld Pernod ved og læg laksen på med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber og steg laksen i ca. 30 minutter ved 220 grader. Stik en tynd kniv i kødet på det tykkeste sted, uden at den går hele vejen igennem. Hiv den ud, hvis den er rygende varm er laksen gennemstegt og færdig. Er den kold må fisken ind igen og have 5-10 minutter mere. Pynt med dildspidserne før servering.
Kartofler i salsa verde
2 kg kartofler
2 fed hvidløg
50 g kapers
2 syltede agurker
5 ansjoser
5 stilke persille
2 spsk sennep
2 spsk eddike
½ dl olivenolie
Salt og peber
Vask kartoflerne og
kog dem møre i letsaltet vand. Blend hvidløg, kapers, syltede agurker,
ansjoser, persille, sennep, eddike og olie sammen og smag til med salt og
peber. Vend de varme kartofler i dressingen. Pynt med lidt friske krydderurter
før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar