Hjemmebagt Pizza Margherita med røget skinke og råmarinerede champignon.
Hvis du kan nå at bage bunden selv, er opskriften her, ellers går det også fint med købebund.
Til 1 bagepladepizza
Dej
15 g gær
2½ dl lunt vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g durummel
Ca. 300 g hvedemel
Endvidere
100 g parmesan
Rør gæren ud i lidt af
vandet og tilsæt resten af vandet, olien, salt og durummel. Ælt hvedemel i til
dejen føles smidig og slipper bordet. Læg dejen i et fad, dæk med
husholdningsfilm og lad den hæve et lunt sted i 45 minutter. Ælt dejen igennem, rul den ud og fordel den på 1 bageplade. Fordel fyldet tomatsovsen på
dejen og bag dem i 5 minutter ved 275 grader. Fordel halvdelen af osten over og bag færdig i ca. 5 minutter. Hæld resten af osten på, når pizzaen kommer ud af ovnen.
Tomatsovs
1 løg
3 hvidløg
500 g purerede tomater
1 spsk oregano
2 spsk mørk eddike
1 spsk sukker
Salt og peber
Pil og hak løg og hvidløg. Sauter løgene på en pande i olie, hæld lidt af tomaterne, oregano, eddike og sukker på og kog det igennem. Hæld resten af tomaterne på og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Marinerede champignon
500 g champignon
½ dl lys balsamico
salt og peber
Basilikum
Rengør champignon, skær dem i skiver og læg dem i en skål. Hæld eddike over og krydr godt med salt og peber. Pynt med basilikum. Server champignon på den varme pizza sammen med skinke og evt. tomatsalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar