søndag den 8. april 2012

Lækre sild

Lige nu sidder du sikkert midt i påskefrokosten og nyder en god sild.
Men i morgen når dit køleskab er ved at være godt tømt og du lige må ned og handle i din halvtomme Fakta,  ligger der HELT sikkert en pakke frosne sild tilbage i fryseboksen. Køb dem, steg dem og hæld en dejlig lage over! Steg sild er et sikkert hit.


1 pakke frosne sildefileter
sennep
dild 
2 spsk hvedemel og 2 spsk rugmel
smør til stegning
2½ dl eddike
½ dl sukker
salt og peber
1 rødløg
Tilbehør: rugbrød, mere dild og evt. mere rødløg

Tø sildene op og dup dem tørre. Klip finnerne af. Åbn dem og smør et tyndt lag sennep på. Læg en stilk dild i og luk dem. Hæld mel og rugmel på en tallerken og bland det med salt og peber. Vend sildene i mel. Varm smørret op og steg sildene 5 minutter på hver side, over middel varme. Pres dem let sammen med en palet kniv, så de ikke åbner sig under stegningen. Varm eddike og sukker op til sukkeret smelter. Læg sildene i et fad. Pil løget, skær det i skiver og fordel det over sildene. Hæld den varme lage over sildene og lad det trække et par timer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar