søndag den 25. oktober 2015

Grøntsagssuppe med hvide bønner

En god søndagssuppe, som er inspireret af det sydfranske køkken.


Bouillonen
2 kartofler
2 tomater
3 gulerødder
1 løg
2 porrer
1 stængel bladselleri
5 peberkorn
2 stilke persille
salt

Fyld
3 kartofler
2 tomater
2 gulerødder
4 champignon
1 dåse hvide bønner
3 stilke persille
olivenolie til servering

Rengør grøntsagerne til bouillonen og skær dem i mindre stykker. Hæld dem i en gryde med persille og peberkorn, hæld vand over og kog til grøntsagerne er helt møre. Hæld det hele i en sigte og pres grøntsagerne gennem sigten. Kasser den smule grøntsagsmos der bliver tilbage. Hæld suppen i en gryde og smag til med salt. Varm den op. Skræl grøntsagerne til fyldet og skær dem i små terninger. Hæld kartoflerne i suppen først og lad dem simre/småkoge i suppen i 5 minutter. Hæld de øvrige grøntsager og de hvide bønner i og varm dem op i suppen. Server suppen med hakket persille og lidt olivenolie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar