fredag den 14. marts 2014
Den gode steg
Jeg bliver ofte spurgt, om jeg ikke vil lave flere salatopskrifter, det vil jeg gerne, men vi bliver nød til at få noget ordentlig kød ind i mellem. Så her er der noget så simpelt som en fremgangsmåde, til at stege en god steg.
1 kilo steg passer til 6 personer, hvis der er godt med lækkert tilbehør til.
1 kg afpudset tyndsteg - stegen skal være lige høj over hele stykket og gerne ca. 6 cm høj
salt og peber
olie og smør til stegning
Tænd ovnen på 220 grader. Varm en stor pande op med fedtstof og brun kødet godt på alle sider. Det tager ca. 8 minutter. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det færdigt i ca. 30 minutter, så bliver det rødt som på billedet, 40 minuttter så bliver det medium og 50 minutter, så bliver det gennemstegt. Lad det ligge og trække i det varme fad i 5-10 minutter. Skær kødet i TYNDE skiver, ikke fordi kødet er sejt, men fordi det smager lækkert med tynde skiver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar