Grundingredienserne til dukkah er nødder, krydderier, salt og sukker. Vi undlader sukker, da suppen har meget sødme i sig selv.
Suppe er herlig december mad. Skrælle- koge- blende- smage til. Og gider du ikke lave din egen dukkah, har Mill&Mortar en god version.
Dukkah
25 g
hasselnødder
25 g
mandler
2 spsk nigella
1 tsk koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk timian
½ tsk chili
Sort peber og salt
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at
dufte. Hæld dem over på et tørt viskestykke og gnub hinderne af. Rist ligeledes
mandler på en pande, til de tager farve. Hæld de to slags nødder i en morder.
Hæld nigella og krydderierne i og stød det groft. Smag til med salt og peber og
server det til suppen.
Pastinaksuppe
2 pastinakker
2 porrer
500 g
g kartofler
1 spsk olivenolie
2 tsk spidskommen
2 tsk koriander
1 l
kyllingefond
2 dl
fløde
Salt og peber
Olivenolie og dukka til servering
Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Varm
olivenolie i en stor gryde og sauter grøntsagerne sammen med spidskommen og
koriander. Hæld fond over og lad det simre til grøntsagerne er møre. Blend
suppen. Hæld fløde i og varm igennem. Smag til med spidskommen, koriander, salt
og peber. Hæld lidt god olivenolie over suppen ved servering og byd dukkah til.
Igen i dag er opskrift og foto lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar