tirsdag den 5. november 2013

Alsacisk skinkesalat

Efter en fantastisk efterårsferie i Alsace og omegn bliver jeg nød til at dele denne herlige salat med Jer. I Frankrig bruger man en slags kødpølse til salaten, men den har jeg skiftet ud med en god kogt skinke. Linserne er også min opfindelse og de kan undlades, hvis du ikke skal blive mæt af retten.


TIP: I stedet for Py linser kan man bruge pastaskruer.

 
150 g Py linser
4 dl vand
300 g kogt skinke
100 g Gruyère
2-3 syltede agurker
10 stilke bredbladet persille eller 1 hjertesalat
1 lille rødløg

2 spsk cremefraiche
1 spsk grovkornet sennep
1 spsk lys eddike
2 spsk olie
Salt og peber

Tilbehør Brød

Kog linserne i letsaltet vand efter anvisning på emballagen og afkøl dem. Skær skinken, osten og agurkerne i strimler. Pil bladene af persillen og kasser stilkene. Skær løg i tynde både. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend linser, skinke, ost, agurker, persille og radiser i dressingen. Arranger salaten på et fad og server brød til.

FOTO: Bjørn Jacobsen Ugebladet SØNDAG 

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det godt ud, linsesalater er altid et hit (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak for din søde kommentar, det er så herligt, når nogen reagerer på det jeg skriver :-)

      Slet