. |
På billedet er kagen bagt med æbler, men den er mindst lige så god med rabarber - eller måske endnu bedre.
100 g
smør
200 g
sukker
3 æg
300 g
mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk vanillesukker
¼ tsk salt
2 dl
yoghurt
200 g
revet marcipan
1 spsk kanel
100 g
farin
400
g æbler eller 350 g rensede rabarber
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker blødt. Pisk
æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron, vanillesukker og salt
sammen. Rør det i dejen skiftevis med yoghurten. Riv marcipanen og bland den i
dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
Bland kanel og farin sammen. Skær æbler eller rabarber i tynde både og
vend dem i kanelsukkeret. Arranger æblerne/ rabarber på kagen og hæld resten af sukkeret
over. Bag den i ca. 1 time og 15 minutter. Server evt. flødeskum eller
cremefraiche til.
FOTO: Bjørn Jacobsen til SØNDAG
FOTO: Bjørn Jacobsen til SØNDAG
Ingen kommentarer:
Send en kommentar