onsdag den 16. januar 2013

Uhm............Bearnaise


Der skal være absolut stilhed når der bliver rørt bearnaise i vores køkken, min mand mener nemlig, at vores stemmer får bearnaisen til at skille! Det er jeg nu ikke sikker på den gør! Og hvis den skulle skille, kan man samle den hurtigt med lidt koldt vand.

Man kan bruge en bearnaise essens eller man kan lave essensen selv. Her laver vi essensen selv.

1 skalotteløg
1 forårsløg
1 lille gulerod
Estragon
½ dl hvidvinseddike
½ dl hvidvin

Pil og hak løg og forårsløg. Skræl guleroden og skær den i skiver. Pil bladene af estragonen. Kom de to slags løg, gulerødder og estragon stilke i en gryde med eddike og hvidvin og kog op. Kog ind til det halve og si det grønne fra.




200 g smør
4 æggeblommer


Smelt smørret. Pisk essensen i æggeblommerne over meget svag varme. 


Pisk smørret i æggene over svag varme. Smag den
færdige bearnaise til med hakket estragon,
salt og peber.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar