onsdag den 2. maj 2012

Pirog, dig glad

Jeg er så træt at pizzaer, så nu laver jeg pirogger, for mig er det det samme, bare lidt mere dej. Til fyldet kan du bruge de dåser og glas med sjove sager som du ellers aldrig får brugt. Eller rester af kødsovs, vegesovs eller andet som køleskabet gemte........ og som Sigrid Fugl skriver i sin bagebag- pirogger er fortræffelig skovtursmad. Så hvis I skal ud og gå på Volden i morgen - snup en pirog med.


Til 12 stk.

40 g gær
2 dl varmt vand
1 dl kærnemælk
2 æg
1 tsk salt
150 g groft mel
ca. 500 g hvedemel

Fyld
kogte æg
artiskokker
soltørrede tomater
oliven
tun og ikke mindst ansjos

Opløs gæren i lidt af vandet og hæld resten af vandet, kærnemælk, æg og salt i. Rør det grove mel i og ælt hvedemel i dejen til den er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time. Ælt dejen igennem, del den i 12 stykker og rul dem ud. Find fyldet frem og skær det i mindre stykker. Fordel fyldet midt på dejen og luk sammen. Pensl med mælk eller sammenpisket æg. Lad dem hæve 20 minutter. Bag dem ved 220 grader i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar