Det er jo dejligt, hvis man lige har en portion hjemmelavet suppe stående i frysere, fra sidst man kogte en kylling. Men hvis det ikke er tilfældet, er bouillonen fra Herbamare rigtig, rigtig god, det er et af de produkter, der gør en forskel i køkkenet.
600 g
jordskokker
300 g
kartofler
1 l
suppe / grøntsags bouillon
Salt, peber
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre stykker.
Kog dem møre i bouillon og blend dem til suppe. Smag til med salt og peber og
server med brød til.
5 korns boller
Opskriften giver cirka 9 boller, så lav en dobbelt portion og frys ned.
25 g
gær
2 dl
lunt vand
1 dl
yoghurt
1 tsk salt
1 spsk honning
½ dl olie
75 g
5 korns blanding gerne fra Urtekram, den skal ikke koges først
400 g spelt eller hvedemel
Æg til pensling
Udblød gæren i lidt af det lune vand og hæld resten i.
Tilsæt yoghurt, salt, honning, olie og 5 korns blanding. Ælt mel i med dejkroge
til dejen er tyk men ikke til at ælte med hænderne. Lad den hæve, overdækket på et lunt sted i
45 minutter. Ælt dejen igennem og sæt den på en plade med
bagepapir med en ske en stor ske dyppet i varmt vand. Pensl dem med æg og lad
dem efterhæve i 25 minutter, på et lunt sted. Bag bollerne ved 220 i 15-20
minutter. Opbevar bollerne i en plasticpose ved stuetemperatur, når de er
afkølede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar