Fondue er indbegrebet af hygge og passer så godt til den danske mentalitet. Der sænker sig en ro over selskabet, når gryden kommer på bordet og alle sidder ned og tilbereder deres egen mad.
Lav flere små fade i stedet for et stort, så man ikke behøver at række for meget ind over bordet, med fare for at vælte gryden.
Oliefondue
Palmin eller 1 l smagsneutralolie
sprit
Varm olien op over lav varme på komfuret og sæt først gryden
på bordet, når alle har sat sig og alt mad og drikkevarer er sat på bordet.
Hvis du er træt at pølser med bacon og champignon er her et bud på lidt kød, fisk og nudelsalat.
Krabbeboller
og paneret kylling
TID: CA. 35 MINUTTER
250 g
kartoffel
1 spsk kapers
2 forårsløg
1 citron
300 g
krabbe
Salt og peber
300 g
kyllingebryst
1 dl
mel
1-2 æg
1 dl
paneringsmel eller fin rasp
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, køl
dem af og mos dem. Hak kapers og forårsløg. Riv citronskallen. Rør kartoffelmos
sammen med krabbe, kapers, forårsløg og citronskal. Krydr godt med salt og
peber.
Hæld mel, æg og paneringsmel i hver sin tallerken. Krydr melet
med salt og peber. Pisk ægget sammen. Form krabbefarsen til boller og vend dem
i mel og herefter i æg og paneringsmel. Sæt dem på køl. Dup kødet tørt og skær
det ud i stykker der passer til at blive sat på fonduegaflen. Vend det
ligeledes i paneringen.
Dyp bollerne og kødet i den varme olie til det er lysebrunt.
Sursød salat
TID: CA. 30 MINUTTER
25 g
tang
125 g
nudler
1 agurk
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 bundt dild
1 dl
eddike
½ dl sukker
1 tsk salt
50 g
saltede jordnødder
Tilbered tang og nudler efter anvisning på emballagen. Halver
agurken på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Rengør
peberfrugten og skær den i tynde strimler. Skræl gulerødderne og skræl videre,
så du får lange tynde strimler. Hak dilden. Vend tang, nudler, grøntsager og dild
sammen i en skål. Rør eddike, sukker og salt sammen. Hæld dressingen over grøntsagerne.
Pynt med saltede jordnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar