Det er ikke kun ved juletid, man skal spise denne udsøgte måde at tilberede kål på. Som vejrudsigten ser ud for de kommende dage, er det bare med at komme i gang med kålen. Den kan selvfølgelig serveres med flæskesteg men, mindre kan også gøre det f.eks. frikadeller, koteletter eller en paté. Rødkålen holder sig godt på køl og kan varmes op igen og smages til med skønne krydderier.
1 rødkål
fedtstof til stegning
1 dl eddike
1 dl rød, blandet saft
1-2 dl gele
Salt og peber
Evt. hele korianderfrø, stjerneanis og ingefær
Rengør rødkålen og del den i kvarte. Fjern stokken. Skær kålen i meget tynde strimler. Varm fedtstof i en stor gryde og vend kålen rundt et par minutter. Hæld eddike, saft og gele på og kog kålen mør. Smag til med eddike, gele, salt og peber.
Smag nu halvdelen af kålen til med koriander, stjerneanis og ingefær så er der ny smag i tilbehøret til morgendagens middag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar