God grød
Mangler du lidt inspiration til grøden kommer der tre variationer her.
En risengrødsdessert hvor grøden er smagt til med sød,
kondenseret mælk og bliver serveret med ristede mandler og kirsebær. En fyldig
og fed risengrød kogt på kokosmælk og smagt til med ristede kokossplitter og
kokossirup, og en rugbrødsgrød med sød, julekrydret æblemos, der er perfekt, når
der kommer masser af brødrister efter julefroksterne.
Kokosris
45 minutter
Nem
Let ret til 2 eller dessert til 3-4 personer
Vegan
100 g grødris
100 ml vand
500 ml kokosmælk
1 nip salt
2 spsk kokosflager
kokossirup
Hæld ris og vand i en rummelig gryde og kog op. Hæld
kokosmælk i lidt af gangen og lad det koge op, før der hældes mere kokosmælk i.
Skru ned for varmen, når alt kokosmælk er tilsat. Læg låg på gryden og kog risene
møre, det tager ca. 45 minutter. Tag låget af og kog grøden fast.
Rist kokosflagerne på en tør pande til de tager farve. Drys
den ristede kokos over grøden og server evt. kokossirup til. Grøden smager godt
lun og afkølet.
Sødmefyldt risengrød
1 time
Nem
Portionen af risengrød er til 4 personer som hovedret eller
dessert
Desserten er til 4 personer
250 g grødris
400 ml vand
1,5 liter letmælk
salt
50 g mandelsplitter
ca. 3 spsk sød kondensmælk
kirsebærsovs
Hæld ris og vand i en rummelig gryde og kog op. Hæld mælk i
lidt af gangen og lad det koge op, før der hældes mere mælk i. Skru ned for
varmen når alt mælk er tilsat og der læg låg på gryden. Kog risene møre, det
tager ca. 45 minutter. Tag låget af og kog grøden fast. Køl grøden ned.
Rist mandelsplitterne på en tør pande. Tag 500-600 gram fra
og smag til med kondensmælk og en anelse salt. Server mandelsplitter og evt.
kirsebærsovs til.
Rugbrødsgrød med
krydret æblekompot
1 time
Nem
2 personer
Let hovedret/ morgenmad
1 glas æblekompot
4 tykke skiver rugbrød
Vand
100 ml æblesaft
500 g skrællede æbler
ca. 75 g sukker
75 ml vand
4 kardemommekapsler, ¼ stang kanel, 5 nelliker
Mælk og ristede mandler til servering
Skær rugbrødet i mindre stykker, hæld det i en gryde og hæld
vand over så det netop dækker. Lad det stå og trække et par timer. Kog grøden
op med æblemost Skær æblerne i små terninger og hæld dem i en gryde med sukker
og vand. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem sammen med kanel og
nelliker i en morter eller kaffekværn. Hæld de stødte krydderier i gryden og
kog æblerne til mos. Server grøden med mælk og hakkede mandler.
Foto: Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar