lørdag den 1. august 2015

Marengskage







Den søde afslutning


Marengskagen med flødeskum og friske bær bliver sendt rundt tredje gang. Mine veninder der for få minutter siden talte om havregrødskure og cirkeltræning tager deres tredje stykke. 

-Hold da op, hvor smager det godt, siger hun.
-Det bliver ikke bedre, siger den anden.

Efter en god middag hører der dessert til. I lang tid har vi sværget til osten, men denne sommer er der heldigvis gået dessert i den, og marengskagen er en sikker succes.


Marengskage

1 time og 30 minutter
10 personer
sværhedsgrad middel
kan laves i god tid i forvejen

Bund
100 g smør
50 ml mælk
100 g sukker
4 æggeblommer
150 g mel
2 tsk bagepulver

Marengs
4 æggehvide
2 tsk vaniljesukker
200 g sukker
2 tsk vanilje

250 ml piskefløde
250 ml yoghurt 10 %
2-3 spsk flormelis

300 g jordbær
250 g hindbær
150 g kirsebær
100 g ribs


Tænd ovnen på 150 grader.
Smelt smørret i en lille gryde over svag varme og hæld mælken i og fjern gryden fra varmen. Pisk sukker og æggeblommer skummende. Bland mel og bagepulver sammen og hæld det i æggeblandingen skiftevis med smørret. Rør dejen sammen og bred den ud på en bageplade med bagepapir ca. 30cm x 25cm. Bag bunden i 10 minutter.
Pisk æggehviderne stive med eddike og salt. Bland sukker og vaniljesukker. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og piske hviderne helt stive.
Tag den forbagte bund ud af ovnen, fordel marengsen over og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl kagen.
Pisk fløden til skum. Rør yoghurt og flormelis sammen og vend flødeskummet i. Fordel skummet over kagen og pynt med bær.

Foto Gertrud Sabroe Termansen 
Opskriten har været bragt i Flensborg Avis den 31. juli 2015

Ingen kommentarer:

Send en kommentar