Den søde afslutning
Marengskagen med flødeskum og friske bær bliver sendt rundt
tredje gang. Mine veninder der for få minutter siden talte om havregrødskure og
cirkeltræning tager deres tredje stykke.
-Hold da op, hvor smager det godt, siger hun.
-Det bliver ikke bedre, siger den anden.
Efter en god middag hører der dessert til. I lang tid har vi
sværget til osten, men denne sommer er der heldigvis gået dessert i den, og
marengskagen er en sikker succes.
Marengskage
1 time og 30 minutter
10 personer
sværhedsgrad middel
kan laves i god tid i forvejen
Bund
100 g smør
50 ml mælk
100 g sukker
4 æggeblommer
150 g mel
2 tsk bagepulver
Marengs
4 æggehvide
2 tsk vaniljesukker
200 g sukker
2 tsk vanilje
250 ml piskefløde
250 ml yoghurt 10 %
2-3 spsk flormelis
300 g jordbær
250 g hindbær
150 g kirsebær
100 g ribs
Tænd ovnen på 150 grader.
Smelt smørret i en lille gryde over svag varme og hæld
mælken i og fjern gryden fra varmen. Pisk sukker og æggeblommer skummende.
Bland mel og bagepulver sammen og hæld det i æggeblandingen skiftevis med
smørret. Rør dejen sammen og bred den ud på en bageplade med bagepapir ca. 30cm
x 25cm. Bag bunden i 10 minutter.
Pisk æggehviderne stive med eddike og salt. Bland sukker og
vaniljesukker. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og piske hviderne helt stive.
Tag den forbagte bund ud af ovnen, fordel marengsen over og
bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl kagen.
Pisk fløden til skum. Rør yoghurt og flormelis sammen og
vend flødeskummet i. Fordel skummet over kagen og pynt med bær.
Opskriten har været bragt i Flensborg Avis den 31. juli 2015
Ingen kommentarer:
Send en kommentar