Linser og kikærter mætter rigtig godt, så du kan måske nøjes med lidt mindre på grillen, hvis du laver tilbehør med tørrerede bælgfrugter.
Tilbereder du yoghurtdressingen med sojayoghurt er det hele vegant - ellers er det "kun" vegetarisk.
300 g beluga linser (kan blandt
andet købes hos dm)
2 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamisk dressing
200 g små tomater
½ agurk
2 håndfulde bønnespirer
purløg
Yoghurtdressing
150 ml yoghurt
1 spsk stærk mangochutney
1 fed hvidløg
salt, peber
Hummus
1 dåse kikærter ca. 240 g drænet
vægt
½ dl vand eller lage
1/2 dl olivenolie
1 fed hvidløg
2 spsk tahin
salt og peber
Kog
linserne møre i saltet vand, det tager cirka 35 minutter. Hæld vandet fra og
hæld dem i en serveringsskål. Hæld olie og eddike over og smag til med salt og
peber. Halver tomaterne. Skær agurken i små terningen. Vend tomat, agurk og
bønnespirer i salaten og drys purløg over.
Smag
yoghurten til med chutney, presset hvidløg, salt og peber.
Blend
kikærter, lage, olie, presset hvidløg og tahin til en cremet masse. Smag til
med salt og peber.
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar