I februar bagte jeg en masse kager til fordel for Danmarks
Indsamlingen. Som I måske har læst, betalte Flensborg Avis udgifterne, og der
var mere end 30 søde, sydslesvigere der kom forbi og købte en kage. Nogen af
dem vil gerne have mulighed for at bage kagen selv, så den kommer her i en
påsket version med topping og æg.
Chokoladekage med
vaniljecreme og påskeæg
Tilberedningstid 1 time
Til 8-10 personer
Server is og flødeskum til
Vær opmærksom på bagetiden, hellere for kort end for lang
tid.
Kagen kan fryses uden creme
175 g saltet smør
125 g mørk chokolade
250 g sukker, gerne en blanding af almindelig melis og farin
eller rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
1 spsk yoghurt eller kærnemælk
250 g mel
1 tsk bagepulver
Topping
100 g blødt smør
200 g flødeost
100 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Pynt med farvede chokolade æg
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær smør og chokolade i mindre stykker og smelt det over
lav varme i en gryde.
Hæld sukker og vaniljesukker i en røreskål. Pisk æggene i et
af gangen og pisk det skummende. Hæld yoghurten i sammen med chokoladesmørret.
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Fordel dejen i
en form ca. 20 gange 30 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen i cirka 30
minutter. Tjekker du dejen med en pind, skal der stadig sidde dej på- men den
skal ikke være våd.
Afkøl kagen på en rist. Hvis du kan få den ud af formen er
det godt, ellers står den og bager videre.
Pisk smør, flødeost, florsukker og vaniljesukker sammen og
fordel det over den afkølede kage. Pynt med chokolader.
Pak kagen i film eller en plasticpose til den skal spises.
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
FOTO: Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar