Lad os lige slå
det fast, at der ikke er noget i vejen for at smøre den samme madpakke hver dag, år ud
og år ind og, at madpakken ikke bliver ringere af, at blive smurt aftenen før
den skal spises. De sandwich man kan købe på tankstationer og lignende steder
kan nemt være smurt for en dag siden- i Holland.
Husk
det søde og det salte
Er du en værre slikmund, og ender du ude ved automaten eller
i kiosken hver eftermiddag, kan det godt betale sig at have det søde med i overvejelserne,
når madpakken tilberedes.
Hav derfor altid frugt med. Og er det ikke nok, er en
yoghurt med lav fedtprocent og lavt kalorieindhold, riskiks, nødder og tørret
frugt det bedste. Går du
kold klokken 16, så drik noget te, spis nogle grøntsager, frugt, mysliboller,
tørret frugt, nødder og riskiks.
Er man mere til
det salte er syltede agurker, cornichons eller en lille håndfuld pistacienødder
godt.
Det
er smørelsen, der gør det
For at holde pålægget fast på brødet bliver der ofte brugt
smør, men der er andre gode alternativer:
Mayonnaise, remoulade, avokadomos, pesto, rød peberpesto,
hummus, chutney og tørret frugtpålæg – se opskrift.
Fakta
om frokost
Hvis vi ikke får en god frokost, nedsætter vi vores
præstation – drastisk fra klokken 12! Forudsat at vi altså har fået en god
morgenmad ellers vil – de fleste af os- blive sultne, ukoncentrerede og trætte
meget tidligere. Det er da tankevækkende, at man blot ved hjælp at et par
stykker rugbrød og et glas vand kan fremme ens eget velvære og præstationsevne.
Her er noget lækkert til madpakken. Spis en banan til og det er den rene dessert
Figenpålæg
Vaniljesukker kan også bruges – så bliver det endnu sødere
25 g mandler
100 g tørrede frugter for eksempel dadler, rosiner, svesker,
figner
1 spsk revet æble eller 15 g banan eller 1 spsk juice
½ tsk kanel
Rist nødderne på en tør pande. Hak nødderne groft i en
blender. Hæld de tørrede frugter og æble i blenderen og hak til det samler sig.
Smør frugtpålæg på rugbrød og pynt eventuelt med æble eller
banan.
INFO: Holder sig i ca. 3 dage på køl
Foto: Louise Dandanell Ørsted
Ingen kommentarer:
Send en kommentar