mandag den 9. februar 2015

Figenpålæg og madpakker



Lad os lige slå det fast, at der ikke er noget i vejen for at smøre den samme madpakke hver dag, år ud og år ind og, at madpakken ikke bliver ringere af, at blive smurt aftenen før den skal spises. De sandwich man kan købe på tankstationer og lignende steder kan nemt være smurt for en dag siden- i Holland.
 

Husk det søde og det salte
Er du en værre slikmund, og ender du ude ved automaten eller i kiosken hver eftermiddag, kan det godt betale sig at have det søde med i overvejelserne, når madpakken tilberedes.
Hav derfor altid frugt med. Og er det ikke nok, er en yoghurt med lav fedtprocent og lavt kalorieindhold, riskiks, nødder og tørret frugt det bedste. Går du kold klokken 16, så drik noget te, spis nogle grøntsager, frugt, mysliboller, tørret frugt, nødder og riskiks.
Er man mere til det salte er syltede agurker, cornichons eller en lille håndfuld pistacienødder godt.

Det er smørelsen, der gør det
For at holde pålægget fast på brødet bliver der ofte brugt smør, men der er andre gode alternativer:
Mayonnaise, remoulade, avokadomos, pesto, rød peberpesto, hummus, chutney og tørret frugtpålæg – se opskrift.

Fakta om frokost
Hvis vi ikke får en god frokost, nedsætter vi vores præstation – drastisk fra klokken 12! Forudsat at vi altså har fået en god morgenmad ellers vil – de fleste af os- blive sultne, ukoncentrerede og trætte meget tidligere. Det er da tankevækkende, at man blot ved hjælp at et par stykker rugbrød og et glas vand kan fremme ens eget velvære og præstationsevne.


Her er noget lækkert til madpakken. Spis en banan til og det er den rene dessert


Figenpålæg

Vaniljesukker kan også bruges – så bliver det endnu sødere

25 g mandler
100 g tørrede frugter for eksempel dadler, rosiner, svesker, figner
1 spsk revet æble eller 15 g banan eller 1 spsk juice
½ tsk kanel

Rist nødderne på en tør pande. Hak nødderne groft i en blender. Hæld de tørrede frugter og æble i blenderen og hak til det samler sig.
Smør frugtpålæg på rugbrød og pynt eventuelt med æble eller banan.

INFO: Holder sig i ca. 3 dage på køl

Foto: Louise Dandanell Ørsted

Ingen kommentarer:

Send en kommentar