På at få tømt ud i køleskabet og brugt de sidste rester pålæg, ost, gær og små portioner salat og krydderurter.
På at få glade børn, der selv må bestemme aftensmaden og ikke mindst fyldet.
På tømmermænd!
SÅ her kommer opskriften på pizza til 3-5 personer salt afhængigt af hvor mange rester I har i køleskabet, hvor mange børn der spiser med og hvor voldsomme dine tømmermænd er.
3½ dl vand
20 g gær
1 spsk olie
1tsk salt
500-600 g mel, gerne Manitoba eller en pizzamel
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk mørk eddike eller 2-3 spsk rødvin1 spsk krydderurter timian, rosmarin. oregano
1 god dåse tomater, jeg er begejstret for Mutti i øjeblikket, men der er sikker også mange andre gode
skinke, ost, pølse
Rør gæren ud i lidt af det lune vand. Hæld resten af vandet i sammen med olie og salt. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 45 minutter. Rul ud i passende stykker.
Hak løg og hvidløg og sauter det i lidt olie. Hæld eddike eller vin over og lad det bruse op. Tilsæt krydderurter og tomat og lad det simre i ca. 10 minutter til det er kogt godt ind. Fordel saucen på bundene og læg lidt pølse og ost på. Bag pizzaen direkte på en varm bageplade i ca. 7 minutter ved max varme f.eks. 250 grader varmluft.
TIP: Pynt med friske krydderurter, efter pizzaen er bagt. De brænder ved den høje varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar