tirsdag den 20. maj 2014

Grillboller

Bag brødet på grillen og udnyt grillens varme optimalt







Man kan bage bollerne, grille kødet og derefter frugter til dessert på én portion kul.
Brug en grillstarter, det sparer dig for meget besvær, og du ved at kullene er færdige efter 15-20 minutter.  


30 g gær

3 dl vand
½ dl olie
1 æg
½ dl sesam
1 spsk salt
1 tsk sukker
Ca. 300 g hvedemel
Ca. 300 g sigtet speltmel
mælk til pensling 

 Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten af vandet, olie, æg, sesam salt og sukker i. Rør det sammen og ælt mel i til dejen er fast og slipper bordet. Tilsæt mere mel hvis dejen er våd og hold lidt igen hvis den er for fast.  Dejen skal være lidt fastere end normal bolledej, da den skal bages direkte på grillristen. Lad dejen hæve 1 time. Ælt dejen igennem og form den til 10-12 boller og tryk dem flade. Pensl med mælk og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Læg dem direkte på grillristen, men ikke over kullene og bag dem under låg i ca. 8 minutter. Det burdet ikke være ikke nødvendigt at vende dem, hvis du bager med låg.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar