Bag brødet på grillen og udnyt grillens varme optimalt |
Man kan bage bollerne, grille kødet og derefter frugter til dessert på én portion kul.
Brug en grillstarter, det
sparer dig for meget besvær, og du ved at kullene er færdige efter 15-20 minutter.
30 g gær
3 dl vand
½ dl olie
1 æg
½ dl sesam
1 spsk salt
1 tsk sukker
Ca. 300 g hvedemel
Ca. 300 g sigtet speltmel
mælk til
pensling
Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten af vandet, olie, æg, sesam
salt og sukker i. Rør det sammen og ælt mel i til dejen er fast og slipper
bordet. Tilsæt mere mel hvis dejen er våd og hold lidt igen hvis den er for
fast. Dejen skal være lidt fastere end
normal bolledej, da den skal bages direkte på grillristen. Lad dejen hæve 1
time. Ælt dejen igennem og form den til 10-12 boller og tryk dem flade. Pensl med mælk og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Læg dem direkte på grillristen,
men ikke over kullene og bag dem under låg i ca. 8 minutter. Det burdet ikke være ikke
nødvendigt at vende dem, hvis du bager med låg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar