tirsdag den 14. januar 2014
Jordskokker
Den lille, velsmagende knold indeholder ikke stivelse som kartofler, men i stedet inulin, som er opbygget af fructose-enheder. Det gør den velegnet til OS, der forsøger at holde vægten under kontrol - specielt i disse uger.
Den er vanskelig at skrælle, men det behøver man faktisk heller ikke, hvis den skal bruges som alternativ til kartoflen. Vask den og skær den i mundrette stykker. Steg den straks på panden i olie og server til kød og fisk.
Til jordskokke-kartoffelsuppe må man i gang med at skrælle
2 ansjoser (kan selvfølgelig undlades, men det er synd)
750 g jordskokker
250 g kartofler
1 løg
1 l bouillon
Til festversionen bruges 1 dl fløde
Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i mindre stykker. Pil og hak løget. Sauter ansjoser og grøntsager i olie og hæld bouillon over. Kog til kartoflerne er møre. Blend og smag til med salt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar