!. december
Igen i år vil jeg forsøge at bringe en dejlig juleide hver dag indtil juleaften. Det bliver nok mest spiseligt, samt ideer til hvor du skal gå hen, hvis du er i Flensborg, Hamborg eller København i december. Da jeg ikke har været i Berlin for nylig, må du nøjes med en kage der er opkaldt efter den skønne by..............
De små berlinere har jeg lavet i samarbejde med Nicoline Olsen og VK STOCK.
Server de små kager lune og drysset med flormelis.
½ dl mælk
15 g gær
2 æg
25 g blødt smør
25 g sukker
2 tsk vanille
Ca. 250 g mel
Ca. 1 l olie til at stege i
3 spsk flormelis blandet med 1 tsk kardemomme
Lun mælken til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt smør, sukker og vanille. Ælt mel i til dejen er smidig og slipper bordet.
Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter på et lunt sted. Ælt dejen igennem og rul den ud i 2 cm tykkelse.
Skær dejen i strimler og herefter i små kager ca.2x2cm.. Varm olien op i en gryde og bag kagerne i den
meget varme olie. Vend dem undervejs. Når de er lysebrune, er de færdige.
Læg dem på fedtsugende papir og drys dem efterfølgende med krydret flormelis. Server straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar