Jeg er taknemmelig for, at der for mange år siden var nogen der fik den helt fantastiske ide at plante et æbletræ i den lille have der hører til vores bolig. Hvert år kaster det kilovis af æbler efter os og vi nyder dem i kager, salater, saft og gryderetter.
Jeg bager til min mands konfirmandhold en gang om ugen og konfirmanderne var intet mindre end superbegejstrede for denne æblekage.
TIP: Dobbelt portion giver ca. 20 stykker og bages i en form på 25x35 cm
4 æg
250 sukker
125 g
marcipan
1 spsk vanilje
1 tsk bagepulver
250 hvedemel
50 g
perlesukker
50 g
smør
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl æblerne, halver dem og skær
dem i tynde både. Pisk æg og sukker luftigt. Riv marcipanen og vend den i dejen
med vanilje, bagepulver og hvedemel. Hæld dejen i en smurt springform. Arranger
æblerne på dejen. Drys perlesukker over æblerne. Skær smørret i små bidder og
fordel det over kagen. Bag kagen i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar