Lad os mødes ude ved buskene og plukke de fantastiske hyben. Det er gratis. Du får frisk luft. Hund, mand og børn kan blive luftet og så smager det SÅ godt, når de endelig er blevet syltet.
På billedet er hybenmarmeladen serveret til en velsmagende, fast, dansk ost og så er der pyntet med lidt syre. Billedet er fra Formland Messen i Herning og det er Nicoline Olsen der igen har stået for den smukke styling. Vil du bruge din hybenchutney til ost, skal du undlade krydderierne i opskriften herunder - eller endnu bedre, lav en krydret og en mild hybenchutney.
ca.1 kg. hyben
1 dl vand
1 dl eddike
Ca. 200 g sukker
1 cm. frisk ingefær
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
Rens
hybenfrugterne, det giver ca. ½ kilo. Kom hyben, vand, eddike, sukker og karry i en
gryde. Skræl ingefæren, skær den i skiver og kom den ned i gryden. Kog
langsomt op og lad det simre i ca. 30 minutter til lagen er kogt ind
og frugterne er blevet bløde. Hæld chutneyen på et rent glas. Server chutneyen til krydrede retter, eller retter der trænger til lidt ekstra.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar