Jeg har vænnet mig til de meget gode, tyske pølser og serverer gerne en pølse i ny og næ, og hvis brødet er hjemmebagt, er det jo nærmest en delikatesse.
Grove, mættende rugpølsebrød
15 g gær
1 dl kærnemælk
2 dl lunt vand
1 æg
1½ spsk sirup
2 tsk salt
175 g rugmel
1 tsk bagepulver
ca. 400 g hvedemel
Opløs gæren i lidt af vandet og hæld resten af vandet, kærnemælk, æg, sirup og salt i. Rør rugmel og bagepulver i og ælt hvedemel i til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve overdækket i en time. Ælt dejen igennem og form den til ca. 10 aflange brød. Sæt dem på en bageplade og lad dem hæve i yderligere 30 minutter. Bag brødene ved 225 grader i ca. 12 minutter. Server lune.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar