Julen varer lige til påske, der er virkelig noget om det!
Det er præcis tre måneder siden jul, det sner stadig og vi er stadig i julehumør. Det har resulteret i skønne, skønne karameller. De er ok nemme at lave, kom bare i gang.
Det er præcis tre måneder siden jul, det sner stadig og vi er stadig i julehumør. Det har resulteret i skønne, skønne karameller. De er ok nemme at lave, kom bare i gang.
¾ dl piskefløde
¾ dl sirup gerne Lyle’s Golden Sirup
50 g
smør
125 g
sukker
1 tsk vanilje
Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op under
omrøring. Lad det småkoge under omrøring til sukkermassen er 122 grader varm.
Det tager ca. 15 minutter. Har du ikke noget termometer varmer du sukkermassen
i ca. 15 minutter til den laver bløde bobler og du kan forme en lille kugle
karamel i et glas koldt vand. Hæld karamellen ud på oliesmurt bagepapir på ca.
15 x 25 cm. Rul den sammen som en roulade når du kan røre ved det og læg karamellen køligt.
Skær den i skiver når den er afkølet. Spis karamellerne straks eller opbevar
dem i en lukket beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar