Ja, der ligger en ske og ikke en kniv ved kødet og det er selvfølgelig, fordi kødet er så mørt, at det kan skrabes af benet med en ske. Rigtig god påske til Jer alle, må jeres kød blive mørt og lækkert.
1 lammeskulder på lige under 2 kg
Frisk rosmarin
Salt og peber
Evt. 4 fed hvidløg
Ca. 2 kg kartofler, rødbeder, selleri, pastinak, persillerod
3/4 l bouillon
Tænd ovnen på 250 grader. Skær ridser i "sværen" og krydr godt med salt og peber. Skær lommer til rosmarin og evt hvidløg. Steg kødet i 10 minutter. Rengør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en bradepande, hæld bouillon over og stil bradepanden ind under kødet. Sænk varmen til 150 grader. Hæld bouillon over kødet med jævne mellemrum. Steg kød og grøntsager færdig i 2-2½ time. Det skal være helt mørt, men selvfølgelig ikke tørt.
onsdag den 27. marts 2013
lørdag den 23. marts 2013
Så er der tyggekarameller
Julen varer lige til påske, der er virkelig noget om det!
Det er præcis tre måneder siden jul, det sner stadig og vi er stadig i julehumør. Det har resulteret i skønne, skønne karameller. De er ok nemme at lave, kom bare i gang.
Det er præcis tre måneder siden jul, det sner stadig og vi er stadig i julehumør. Det har resulteret i skønne, skønne karameller. De er ok nemme at lave, kom bare i gang.
¾ dl piskefløde
¾ dl sirup gerne Lyle’s Golden Sirup
50 g
smør
125 g
sukker
1 tsk vanilje
Hæld alle ingredienserne i en gryde og varm op under
omrøring. Lad det småkoge under omrøring til sukkermassen er 122 grader varm.
Det tager ca. 15 minutter. Har du ikke noget termometer varmer du sukkermassen
i ca. 15 minutter til den laver bløde bobler og du kan forme en lille kugle
karamel i et glas koldt vand. Hæld karamellen ud på oliesmurt bagepapir på ca.
15 x 25 cm. Rul den sammen som en roulade når du kan røre ved det og læg karamellen køligt.
Skær den i skiver når den er afkølet. Spis karamellerne straks eller opbevar
dem i en lukket beholder.
tirsdag den 19. marts 2013
Persille masser af persille
Denne velsmagende vintersalat er kombineret med hjælp fra min skønne veninde i London. Vi udvekslede opskrifter og hun kom op med denne persillesalat og som hun udtrykte "skal der persille til - masser af persille".
Salaten er lige god om man bruger kogte eller rå rødbeder.
1 stort bundt persille
500 g rødbeder - kogte eller rå!
1 æble
1 blodappelsin
2 håndfulde nødder
dressing af 2 spsk eddike, 1 spsk olie, 1 tsk sennep, 1 tsk honning, salt og peber
Skyl persillen og dup den tør. Pil bladene af (gem stilkene til gryderetter og supper). Skær rødbeder og æble i små terninger. Skær skrællen af appelsinen og skær frugten i små stykker. Rist nødderne på en varm pande til de begynder at dufte. Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber. Vend rødbeder, persille, æbler og appelsin i dressingen. Pynt med de ristede nødder.
mandag den 18. marts 2013
Valnøddecreme
Jeg har fået et spørgsmål fra en veninde. Hun har en del valnødder liggende fra julen, og da hun sikkert ikke er den eneste, der har lidt nødder liggende, kommer der her en skøn creme der kan bruges til sauce eller til smørelse i en
sandwich.
50 g
lyst brød
1 dl bouillon
75 g
valnødder
1 fed hvidløg
3/4 dl olivenolie
½ tsk chili
1 spsk citronsaft
Smuldr brødet og hæld bouillon over. Rist valnødderne på en
tør pande til de dufter og har fået lidt farve. Hæld brød og bouillon i en
blender sammen med valnødder, presset hvidløg, olie, chili og citronsaft. Blend
til det har en grødet, sauce konsistens. Smag til med citron, salt og peber.
torsdag den 14. marts 2013
Kokos sne kage
Der skulle have været en dejlig italiensk ret her, men så sneede det og så blev vi nød til at bage i stedet. Det er en klassiker, og den er fantastisk.
1 æbler
200 g sukker
200 smør
3 æg
100 g kokos
200 g mel
1 tsk bagepulver
½ dl yoghurt
glasur af flormelis og ekstra kokos
Tænd ovnen på 180 grader. Skær æblerne i tern. Pisk sukker og smør sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland kokos, mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med æbler og yoghurt. Hæld dejen i en form og bag kagen i ca. 50 minutter. Afkøl kagen på en rist og pynt med glasur og kokos.
1 æbler
200 g sukker
200 smør
3 æg
100 g kokos
200 g mel
1 tsk bagepulver
½ dl yoghurt
glasur af flormelis og ekstra kokos
Tænd ovnen på 180 grader. Skær æblerne i tern. Pisk sukker og smør sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland kokos, mel og bagepulver sammen og rør det i dejen sammen med æbler og yoghurt. Hæld dejen i en form og bag kagen i ca. 50 minutter. Afkøl kagen på en rist og pynt med glasur og kokos.
mandag den 11. marts 2013
Et smukt svin
En del af et smukt svin |
Det rygtedes blandt børnenes venner, at vi skulle have flæskesteg lørdag aften, så der var trængsel omkring middagsbordet. Hvilket jo er skønt- især når de unge gæster kan lide maden, ellers kan stemningen godt blive en lille smule anstrengt hos os. Jeg kan ikke udstå forældre, der ikke har lært deres børn, at spise det der bliver serveret, vel at mærke når de er på besøg. Når de er hjemme, kan de te sig som det passer dem - både forældre og børn.
Fordelen ved flæskesteg er, at der ofte er til et par dage, hvis man strækker den med masser af tilbehør. Dag to kunne være en ultimativ flæskestegssandwich med hjemmebagte grovboller, dag tre i en tortilla eller biks.
1 kamsteg på ca. 2 kg
en hel del flagesalt - gerne fra Falksalt
frisk timian, rosmarin
peber
vand
Skær sværen helt igennem, det er især i siderne at maskinen ikke er kommet i dybden. Krydr godt med salt og peber, især mellem sværen. Fordel ligeledes krydderurter mellem sværen. Læg stegen i et fad, hæld 1 glas vand i bunden af fadet. Sæt stegen i en kold ovn og tænd på 200 grader. Steg i 1 time og 15 minutter. Hæld mere vand i undervejs. Tag stegen ud, hæld bouillonen i en gryde. Skru ovnen op til maksimum (ca. 275 grader) og steg sværen sprød- det tager ca. 10 minutter. Lad den hvile 10 minutter inden du skærer den i tynde skiver.
lørdag den 9. marts 2013
Marts salat
Det er ikke nemt og heller ikke meningen, at vi skal spise salat her i martsmåned. Men der sniger sig alligevel lidt salat ned i kurven, når jeg køber ind og kombineret med vintergrøntsager som æble, rødkål og fennikel fungerer det godt. Her i den kolde tid! er det vigtigt at salaterne mætter og giver et friskt modspil de de tunge kødrette.
1 bakke feldsalat
1/8 rødkålshoved
1 fennikel
1-2 æbler
dressing af 1 spsk cremefraiche, 1 tsk sennep, 1 spsk lys eddike, 2 spsk olivenolie, salt og peber
Rengør salaten og tør den godt. Nip de små rødder af. Skær rødkål, fennikel og æbler i supertynde skiver. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.