torsdag den 28. februar 2013
Langtidsstegning - nu med okse
I denne uge langtidssteger vi et stykke oksetværreb. Tværreb bruges oftest til suppekød men kan sagtens bruges til gryderetter.
Har du en römertopf også kaldet stegeso- tak Camilla- er den meget egnet til denne ret. Kartofler og grøntsager tilberedes med kødet, så udover retten, skal du bare lave en lidt syrlig dressing til din spinat salat.
ca. 1 kg oksetværreb, gerne i ét stykke
olie til stegning
600 g mindre jordskokker
2 løg
1/4 selleri
3-4 gulerødder
500 g små kartofler
3 stilke timian
chili, salt og peber
Tilbehør spinatsalat
Tænd ovnen på 140 grader. Dup kødet tørt. Varm olie i en stor gryde og brun kødet. Krydr med chili, salt og peber. Vask jordskokkerne. Pil løgene. Skræl selleri, gulerødder og kartofler. Skær dem i mindre mundretter stykker. Kom alle grøntsager og krydderurter i gryden. Hæld vand på så det netop dækker og stil gryden i ovnen. Lad den stå der i 3-4 timer til kødet er helt mørt. Spis spinatsalat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar