Her får man brugt nogen af de
kødudskæringer man smyger sig udenom i hverdagen, hvor der ikke er tid til at
lade maden simre i timevis.
Gullasch suppe
Bruger du kommen, skal du
være opmærksom på at retten kommer til at smage af- kommen. I stedet for kød i terninger,
kan man købe et stort stykke kød til langtidsstegning og selv skære det ud.
500 g oksekød til langtidsstegning
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk smør
1 spsk stærk paprika
2 spsk sød paprika
1 tsk timian
1 tsk oregano
Evt. 1 tsk kommen
2 dl rødvin
7½ dl Herbemare bouillon
1 kg kartofler
1 rød og 1 gul peberfrugt
200 g champignon
8 små tomater
Salt og peber
Dup kødet tørt og skær det i
tykke strimler. Pil løg og hvidløg og skær det i terninger. Varm smørret op og
brun kød og de to slags løg. Gør det evt. i flere omgange, så kødet ikke koger.
Drys paprika, timian, oregano og evt. kommen på. Hæld rødvin og bouillon over
og kog op. Skru straks ned og lad retten simre i ca. 1½ time. Skæl kartoflerne
og skær dem i både. Hæld kartoflerne i retten og lad dem simre med til de er
møre. Rengør peberfrugter, champignon og tomater og skær dem i mindre stykker.
Tilsæt grøntsagerne og lad dem simre med de sidste minutter, de må gerne have
bid. Således har retten simret i ca. 2 timer. Smag retten til med paprika, salt
og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar