Hvis du kan overskue det, kan denne kage få dine gæster til at føle sig godt tilpas.
Overdådig æblekanelkage
100 g
smør
200 g
sukker
3 æg
300 g
mel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk vanilje
¼ tsk salt
1½ dl
yoghurt
200 g
revet marcipan
1 spsk kanel
100 g
farin
ca. 400
g æbler
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk smør og sukker blødt. Pisk
æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron, vanilje og salt
sammen. Rør det i dejen skiftevis med yoghurten. Riv marcipanen og bland den i
dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
Bland kanel og farin sammen. Rengør æblerne og skær dem i tynde både og
vend dem i kanelsukkeret. Arranger æblerne på kagen og hæld resten af sukkeret
over. Bag den i ca. 1 time og 15 minutter. Server evt. flødeskum eller
cremefraiche til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar