Foto Bjørn Jacobsen til SØNDAG |
Jeg vil ikke nedgøre de farer, der er ved at spise kylling og æg. Men hvis man omgår sine råvarer med respekt, har en rimelig høj hygiejne i køkkenet og i det hele taget køber store, flotte og gerne økologiske produkter er der ingen grund til at lade kyllingerne ligge. Og denne skønne ret (som jeg har lavet til Ugebladet SØNDAG) er super lækker. God søndag og velbekomme.
1 kylling
4 dl æblemost
4 æbler
½ dl balsamico
Rigeligt med timian
Tilbehør kartofler
Tænd ovnen på 180 grader. Dup kyllingen tør og del den i to
med en skarp kniv. Varm fedtstof på en pande og brun kødet heri. Krydr godt med
salt og peber. Tør æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i
både. Hæld mere fedtstof på panden, steg æblerne heri et par minutter. Hæld
balsamico over og lad det simre yderligere et par minutter. Læg æbler og timian
i et ovnfast fad og læg kyllingen ovnen på. Krydr med salt og peber. Hæld æblemost over og stil fadet i ovnen. Steg det mørt, det tager ca. 1 time.
Rengør kartoflerne, vend dem i olie, salt og peber og steg
dem med i ovnen i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar