Vi skal spise de lokale varer, når de er gode og det er
rodfrugterne nu. Der er et stort udvalg og kiloprisen er lav. Det nemmeste er
at rense dem og bage dem i ovnen eller koge og purere dem til supper. Byt gerne ud med de rodfrugter, der er dine
favoritter og som din grønthandler kan tilbyde dig til en god pris.
Rødder i
hyld og jordskokkepure
500 g
gulerødder
200 g
pastinak
200 g
persillerod
1 pære
1 dl
koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk mild lys eddike f.eks. balsamico
Persille
Jordskokkepure
500 g
jordskokker
1 dl
fløde
Salt og peber
Tænd ovnen på 220 grader. Rengør rodfrugterne. Skær rodfrugter
og pære i lige store lange både. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir og hæld
grøntsager og pære i. Hæld hyld og eddike over og vend det rundt. Krydr godt
med salt og peber og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Rengør jordskokkerne kog dem møre i ca. 8 minutter. Blend
eller mos jordskokkerne og kom dem tilbage i gryden med fløde. Kog igennem og
smag til med salt og peber. Steg koteletterne i fedtstof på en pande.
Pynt de ovnstegte grøntsager med persille og server dem til koteletter
og pure.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar