tirsdag den 7. august 2012

Drop salaten og spis mere salat

Så er vi tilbage fra ferien og den har på alle måder været fed og dejlig. For også at komme tilbage til normalvægten, må vi have noget mere grønt.
Det vi normalt betegner som salat - feldsalat, romani, iceberg og alt det der ligner, skal væk fra salatskålen. I stedet skal der grøntsager ned i skålen for det fylder meget lidt i kalorieregnskabet men meget i maven.
Jeg lægger ud med blomkål, fordi det nemt kan koges, til dem der ikke der ikke kan lide det råt.

Blomkål med karrydressing

1 blomkål
2 spsk mayonnaise
½ dl mælk
1 spsk lys eddike
2 tsk karry
sukker, salt og peber
krydderurter

Del blomkålen i små buketter. Rør mayo, mælk, eddike og karry sammen og smag til med salt og peber. Vend kålen i dressingen og pynt med krydderurter.

Blomkålssalat med rødt og grønt

½ blomkål
½ agurk
3 tomater
4 forårsløg
1 chili
olie-eddike dressing

Del blomkålen i små buketter. Halver agurken og skær dem i skiver. Skær tomaterne i terninger. Skær forårsløg i tynde ringe. Skær chili i tynde skiver. Rør olie og eddike sammen, smag til med sukker salt og peber og vend grøntsagerne i dressingen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar