Det skiftende klima i vores del af verden kan tage en del af æren for at
danske og nordtyske blommer er rigtig gode.
Men det er svært med blommer. Udbyttet svinger meget fra år til år, bl.a. som
følge af frostskader under blomstringen, der er meget tidlig. Et andet stort
problem under vore klimaforhold er, at blommer let revner, hvis det bliver
regnvejr omkring modningstidspunktet. Blommesæsonen er skudt i gang, nu må vi se om den er stor eller lille.
Reineclaude blommen er ubetinget noget af det skønneste man kan spise. Det er en fast blomme med en meget sød og stærk smag. Den kan naturligvis syltes, men det ville egentlig være synd. De skal ligesom de modne abrikoser nydes lige fra skålen hver og en.
300-400 g blommer
100 g smør
125 g sukker
2 æg
100 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
3-4 spsk sukker til at drysse over blommerne
Tænd ovnen på 180 grader.
Rengør blommerne, halver dem og fjern stenen. Rør smør og sukker godt sammen, pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og kanel sammen og vend det i dejen. Smør et tærte fad og fordel dejen heri. Læg blommerne med den buende side op ad, drys sukker over og bag kagen i ca. 45 minutter.
Den holder sig udmærket på køl, hvis den ikke bliver spist lun med cremefraiche til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar