Over alt i Sydslesvig kan
man købe de skønneste jordbær i små jordbærcampingvogne. De åbner tidligt og lukker først, når der er udsolgt. Kvaliteten er i top og prisen er som alting her i området - fornuftig.
Godt at vide om jordbær
Skyl kun jordbærrene hvis der er jord eller urenheder på.
Nip dem altid efter de er blevet skyllet.
Spis jordbærrene den dag de er købt eller frys dem ned. De holder sig en dags tid eller højst to på køl.
Men husk, at jordbær skal have stue temperatur, når de spises - den fine smag forsvinder, hvis de er for kolde.
Jordbærsaft
Her kan du komme af med det hjemmesyltede.
250 g mel
Skyl kun jordbærrene hvis der er jord eller urenheder på.
Nip dem altid efter de er blevet skyllet.
Spis jordbærrene den dag de er købt eller frys dem ned. De holder sig en dags tid eller højst to på køl.
Men husk, at jordbær skal have stue temperatur, når de spises - den fine smag forsvinder, hvis de er for kolde.
Jordbærsaft
500 g jordbær
100 g sukker
1 dl vand
Hæld alle
ingredienserne i en blender og blend godt.
Hæld saften på en ren flaske og brug
den med vodka og
isterningen eller blot med isterninger.
Her kan du komme af med det hjemmesyltede.
250 g mel
200 g smør
80 g florsukker
Jordbærmarmelade
Hæld melet i en
skål. Smuldr smørret i. Tilsæt florsukker og ælt dejen sammen. Lad den stå på
køl i en time. Form små kugler af dejen og sæt dem på en bageplade med
bagepapir. Lav en fordybning i småkagen med en finger. Kom en smule marmelade
i. Bag kagerne ved 200 grader i 8-10 minutter, afkøl dem på en rist.
wow sieht das lecker und gut aus *sabber*
SvarSlet