Gulerødder elsker det danske klima, de er billige, nemme at
spise og tilberede og derfor er det en af danskernes fortrukne grøntsager. Har
gulerødderne top på når du køber dem, skal du skære toppen af, når du kommer
hjem, ellers bliver rødderne bløde.
Skræl et kilo gulerødder, læg dem i en skål, hæld vand over
og stil dem i køleskab. Så kan man snuppe sig en rod, når men er lækkersulten.
Det giver maven noget at arbejde med og god samvittighed.
Gulerodssuppe
1 løg
2 fed hvidløg
600 g
gulerødder
1 tsk koriander
2 tsk karry
Olie til stegning
1 dl
hvidvin
1 l
bouillon
100 g cremefraiche 18 % eller 9 % rørt op med 1 spsk mel
Hvidløgs croutons af 2 spsk olie, 2 fed hakket hvidløg, 6 skiver brød- gerne rugbrød
Salt og peber
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i
skiver. Svits løg og gulerødder i olie med koriander og karry. Hæld bouillon og
hvidvin på og kog gulerødderne møre. Blend suppen, rør cremefraiche i og smag
til med salt og peber. Hæld olie og hvidløg i en skål. Skær brødet i tern og
vend det i olien, krydr med salt og peber. Kom brødet på en pande og rist dem
over svag til middel varme, til de er lysebrune. Server brødcroutons til den
varme suppe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar