Den 21. december
Tørrede frugter som abrikos, figen og daddel kan også være et udmærket alternativ til konfekt og kager. Men her er de bliver udsat for både krydderier, te og portvin. Hvis du ikke spiser flødeskum til, eller blot nøjes med en smule hører desserten til i den lettere ende af kalorieskalaen.
Figner i portvin
250 g figner
2 dl portvin
40 g sukker
1 kanelstang
1 kardemomme
Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad dem simre til portvinen er blevet sirupsagtig. Server fignerne med flødeskum, is eller til ost.
Syltede frugter i te
200 g figner, svesker, abrikoser
3 dl te
50 g sukker
Hæld alle ingredienserne i en gryde og lad dem simre i ca. 25 minutter. Teen bliver ikke så sirupsagtig som portvinen, men det gør den ikke mindre smagfuld. Server frugterne med flødeskum, is eller til ost.
Foto Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar