19. december
Sundhedsguruer fortæller at vi skal spise (et par) mandler for at holde os slanke, så det gør vi jo gerne.
Og udover at smage godt forsyner nødder de os med vitaminer, mineraler, protein og fibre. Nødder er også rige på stoffer, der er med til at modvirke hjertesygdomme, giver os pænere hud og styrke vores hjerne.
Nødderne her er et fint alternativ til chips og andet købe-snack. De er også så dekorative at man kunne give dem væk i en smuk skål som dem vi har brugt her fra Sinnerup/Bahne.
Salt mandler
100 g mandler
½ dl vand
1 tsk salt
Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve. Hæld vand og salt på og lad vandet fordampe. Rist mandlerne til de er helt tørre.
Kryddernødder
1 spsk finthakket løg
1 fed hvidløg
½ spsk rosmarin
1½ tsk salt
1 spsk sukker
2 spsk vand
150 g blandede nødder og kerner
Hak de to slags løg fint. Bland løg, paprika, salt og sukker sammen. Vend nødderne i krydderblandingen. Hæld nødderne ud på en varm stegepande. Lad nødderne blive varme. Hæld vand på og vend jævnligt rundt i dem. De må ikke blive sorte. Afkøl dem og opbevar dem herefter i et glas.
Foto Gertrud Sabroe Termansen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar