mandag den 4. juli 2011

Krydr hverdagen

Har man én gang fået mynte ind i selv den mindste og mest sandede have, ved man at de breder sig. Og hvad skal man stille op med al den mynte, hvis man ikke inviterer til cocktailparty med mojitos hver eller hver anden dag? Man bruger den i salater og te.
Mynte giver en frisk og sommerlig smag og den skal ikke blandes med andre stærke krydderier, kun lidt persille, citron eller hvidløg, hvis det i øvrigt passer til retten. 


Blomkålssalat med mynte og salt ristede nødder

1 lille blomkål
2 spsk mayonnaise
2 spsk yoghurt
1 spsk mælk
1 spsk lys eddike
Sukker, salt og peber
4 stængler mynte
50 g mandler
2-3 spsk vand
1-2 tsk salt

Del blomkål i små mundrette stykker. Rør mayonnaise, yoghurt, mælk og eddike sammen og smag til med sukker, salt og peber. Hak mynten og vend den og blomkålen i dressingen. Rist mandlerne et par minutter på en hed tør pande. Hæld vand og salt på. Lad vandet fordampe og saltet trænge ind i mandlerne - det tager et par minutter. Pynt salaten med de saltede mandler. 



Myntete
Læg 2-3 stilke mynte i en tekande og hæld kogende vand over. Lad det trække 5 minutter og er så klar til at blive drukket. Det smager også dejligt blandet med rørsukker og når det er blevet koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar